Bundás alma (vagy alma pongyolában)
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 5-6 darab alma, ½ l olaj
A leírt anyagokból sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és kivágjuk a magházat belőlük. Felmelegítjük az olajat és az almakarikákat a tésztába mártva kisütjük benne. Aranysárgára sütjük, s ha kész, tányérra szedve tálaljuk.
Tálalás előtt fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
Én a bundás almát melegen szeretem enni. Fahéjasan imádom a legjobban! Szokásom úgy enni, hogy először leszedem a bundáját és utána eszem meg a belsejét. bundás almát csak néha-néha csinálunk. Anya, amikor először készített ilyet, nagy sikert aratott. Az a legviccesebb, amikor jönnek a mamák és mi sütünk nekik, mert imádják, és állandóan dicsérik, hogy ők ilyen finoman nem tudják meg így meg úgy...
Megpróbáltam én is elkészíteni, de nem sült el valami jól. Azóta is anya ennek a receptnek a mestere. De szerintem aki megkóstolja, nem fog benne csalódni.