Rántott hús krumplisalátával!Hozzávalok:
1kg burgonya
1 vörös hagyma
kb.2 dl olaj,fél teáskanál ételízesítő
3 evőkanál fehérborecet
1 paradicsom
15 dkg madársaláta
4 szelet sertéskaraj vagy tarja
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa(a panirozáshoz)
só,bors,citromszeletek!
|
Elkészítés:
A megmosott burgonyát forrásban lévő vízben kb.20 percig főzzük.Serpenyőben fekhevítünk 1 evőkanál olajat és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk.Felöntjük az ecettel és 1,5 dl vízzel,ételízesítővel,sóval,borssal fűszerezzük,és belekeverünk 1 teáskanál olajat.Felforraljuk és hűlni hagyjuk.A burgonyát leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.Hámozás után felszeleteljük,majd a burgonyát a hagymás szószba forgatjuk.Lefedve kb.1 órát állni hagyjuk.Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk.A húst kiklofoljuk.Bedörzsöljük sóval,borssal és bepanírozzuk.A serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a bepanírozott hússzeleteket.A burgonyasalátát összekeverjük a salátalevelekkel,és a hús mellé halmozzuk.A paradicsomkockákkal és a citromszeletekkel díszítjük.
Elkészítési idő:45 perc
|